Diskovi - tegovi

 

Diskovi/tegovi su napravljeni iz jednog dela od ojačanog polipropilena i otporni su na padove sa manjih visina. Punjeni su mešavinom peska i sačme i zaptiveni čepom. Idealni su za kućno vežbanje jer ne grebu parket i laminat. Prečnik rupe diska je 33mm, širina (debljina) je 5.5cm, a prečnik je za 5kg - 27cm , 3,5kg - 23cm , 2kg - 18cm i 1,5kg - 15,5cm.

 

Šipke Jednoručne i dvoručne

 

Šipke su napravljene od lake i jake metalne legure i na sebi imaju 2 gumena rukohvata širine 25cm (svaki) a jednoručne šipke imaju pvc rukohvat od 14cm. Po 2 kontraopruge se dobijaju besplatno uz svaku kupljenu šipku koja nema navoj. Prilikom vežbanja dvoručne šipke držite u horizontalnom položaju. Jednoručne šipke sa krupnim navojem i zvezdastom navrtkom možete naginjati ali ne u pravcu kritičnih delova tela (genitalije i slično). Za vežbanje nisu neophodne rukavice jer šipke imaju rukohvate sa linijaturom koja sprečava klizanje. Sastav jednoručnih šipki je čelik i industrijska plastika. Prečnik svih šipki je 32mm. Za potrebe vežbanja uz benč klupu “COMFOR” razvijena je posebna vrsta dvoručne šipke “COMFOR” koja ima širi rukohvat za 30cm (benč klupa “COMFOR je šira od ostalih modela za 30cm).Doplata IZNOSI 250din.

 

Krive EZ šipke za bicepse

 

EZ šipke za dizanje tegova ili kriva šipka za bicepse umesto gumenih rukohvata je obmotane grip trakom (gumena traka za teniske rekete) tako da nema ograničenja pri hvatanju. Moguće boje grip traka su crna, crvena, bela, zelena, oranž, ljubičasta i plava. Prilikom vežbanja šipku držati ravno. Sa svakom kupljenom EZ šipkom se dobijaju gratis po 2 kontraopruge.

 

Šipke za tricepse

 

Šipke za tricepse su specifičnog oblika sa dve metalne ručice obmotane grip trakama. Sa svakom kupljenom šipkom za tricepse dobijate gratis po 2 kontraopruge.

tegovi kombinovani i sipke 02

tegovi i šipke "iron" proizvodnje

 

Iron tegovi (i šipke) su među najjeftinijim tegovima na teritoriji Srbije i regiona sa optimalnim odnosom cene i kvaliteta . ''IRON'' kombinovani tegovi i šipke su namenjeni za hobi i polu profi vežbanje, mada ih zbog niske cene kupuju i klubovi i mini teretane. Tegovi su idealni za kućno vežbanje i sastavni su deo mnogih kućnih teretana. Tegovi (diskovi) su izrađeni od industrijske plastike, plastične mase koja je otporna na udarce i ne puca pri padu sa manjih visina. Tegovi (diskovi) su izrađeni iz jednog dela i zaptiveni su čepom a punjeni su mešavinom peska i sačme.

 

Jednoručne šipke za tegove / diskove se proizvode u dve dužine: za 20kg diskova i za 30kg diskova. U pitanju je najnovija serija jednoručnih šipki ( zamenjuje sve prethodne verzije jednoručnih šipki ), koja se proizvodi u Srbiji. Nova serija jednoručnih šipki na sebi ima krupan navoj i zvezdastu navrtku i čvrsto drži tegove / diskove. Nove jednoručne šipke se proizvode u Srbiji najnovijom tehnologijom (unikatnom čak i za Evropu) i sastav čine čelik, industrijska plastika i pvc. Nova serija jednoručnih šipki maksimalno je prilagođena korisnicima: zvezdasta navrtka se brzo odvija i zavija, ima krupan navoj, čvrsto drži diskove, i sa lakoćom podnosi predviđenu težinu... Dužina šipke za 20kg diskova je 42cm, a za 30kg je 52cm, prečnik je 32mm.

 

Cene tegova / diskova su i do 3x niže od metalnih tegova. Prodaja tegova nije ograničena samo na veće gradove, već se dostava tegova odvija do svakog naseljenog mesta u Srbiji putem kurirskih službi. Odnos cena tegova i kvaliteta je optimalan. Pouzdani i jeftini tegovi po povoljnoj ceni. Prečnik rupe diska je 33mm, širina diska je 5.5cm, a prečnici diskova su 5kg - 27cm , 3,5kg - 23cm , 2kg - 18cm i 1,5kg - 15,5cm.

 

Kombinovanjem tegova / diskova sa šipkama mogu da se prave dvoručne i jednoručne kombinacije tegova za razne namene: za snagu, definiciju, aerobik i fitness... Za definiciju i oblikovanja tela je pravilo da se sa manjom težinom tegova radi veći broj ponavljanja, dok se za snagu radi manji broj ponavljanja sa većom težinom tegova. Za fitness i aerobik pri formiranju optimalne kombinacije tegova preporučujemo malu dvoručnu šipku za 30kg i 2-6 diskova (različitih tezina). Kompleti tegova za aerobik su predviđeni za izrazito veliki broj ponavljanja sa relativno malom težinom. Aerobik I fitness klubovi najčešće kao deo opreme za aerobik ( ili kao oprema za fitness ) koriste kombinacije tegova od 23, 19 i 16kg (sa promenljivom tezinom), kupuju ih zbog niske cene, i zbog plasticnih diskova koji ne oštećuju parket.

 

Dvoručne iron šipke za tegove / diskove se proizvode u 4 različite dužine: za 30kg, 50kg, 70kg i 90kg. Sve dvoručne šipke su napravljene od jake čelične legure i sa lakoćom podnose zadatu težinu. Uz sve dvoručne šipke kupci dobijaju dve besplatne kontraopruge koje dobro drže tegove / diskove a istovremeno se lako skidaju i stavljaju. Sastav dvoručnih šipki je čelik, guma, plastika... Iron sport proizvodi tri vrste dvoručnih šipki: ravne dvoručne šipke, ez krive šipke za bicepse i triceps šipke. Sve tri vrste dvoručnih šipki se proizvode u 4 različite dužine: za 30kg, 50kg, 70kg i 90kg. 

 

 

Obloga za šipku / navlaka za vrat za dvoručnu šipku


Univerzalna obloga/navlaka za šipku amortizuje i redukuje pritisak na vrat i koristi se u mnogobrojnim vežbama gde se dvoručna šipka nasloni na vrat privremeno ili duži period ( čučnjevi ). Proizvođači navlaka za šipke proizvode obloge od raznih materijala: koristi se običan sunđer, neoprenski sunđer, ili presvučeni materijali. Sunđer za šipku je po našem mišljenju najlošija varijanta (zbog male gustine sunđera), dok je neoprenski sunđer bolja arijanta iz razloga što je gušći i tvrđi od sunđera ali se lako pocepa i lako se uprlja što otežava održavanje, pogotovu ako navlaku za šipku treba da koriste više korisnika. Izbor Iron Sport-a je bio da se u proizvodnji koristi regenerat gustine 80 koji je više od 3x gušći i tvrđi od sunđera i da se presvuče jakom ciradom koja se lako održava i obriše. 
Po želji kupaca mogu se uraditi štitnici za šipke u bojama sportskog kluba, a na količinu preko 50 kom. i sa logom kluba. Iron-ova navlaka za dvoručnu šipku je predviđena za sve promere šipki (od 28-50mm) i ima klapnu sa čičak trakom koja omogućava da se obloga obmota oko šipke i da se zategne (ovu opciju nemaju modeli od neoprena). Prilikom odabira adekvatne težine tegova i opterećenja savetujemo konsultacije sa trenerom ili stručnom osobom. Cena obloge/navlake za šipku koja štiti vrat je 1.900din/kom
(dostava za jedan ili više komada je 300din.)

 


 

Kontakt podaci

Ako želite da poručite nešto od proizvoda to možete uraditi na jedan od sledećih načina:

emailButton  e-mail iron@iron.rs
con tel  telefon 023 531 890  ,  023 530 511
con fax  fax 023 532 145 (TEL-FAX)
con mobile  mobilni 063 / 521 - 435  ,  062 / 88 - 38 - 291
con viber  Viber +381(0)62 / 269 - 193
  Adresa Ive Andrića 48, 23000 Zrenjanin

 

facebook
Lajkujte nas
na Fejsbuku!
instagram
Pratite nas na
Instagramu
twitter
Pratite nas
na Tviteru!