wall ball 01wall ball 02slam ball 01


 

WALL BALL - LOPTE ZA BACANJE

 

Wall ball (lopta za zid) je po svom prečniku (oko 35cm) znatno veća lopta od klasične medicinke. Spoljašnjost je mekana i omogućuje lakši prihvat lopte prilikom izvođenja raznovrsnih vežbi. Dostupne težine lopti za bacanje na zid su 4,6,8,9,10 i 12kg. Iron Wall Ball lopte su napravljene od jake pvc cirade(jače je od bilo koje varijante sa eko kožom) u kombinaciji crne sa drugih šest boja, gde svaka boja označava određenu težinu. Po zahtevu wall ball lopte za bacanje možemo izraditi u bojama vašeg kluba, firme ili enterijera. lopte za bacanje po narudžbini možemo izraditi u jednobojnoj, dvobojnoj ili nekoj trećoj varijanti... raspoložive boje su crna, crvena, plava, zelena, orange, žuta, siva, pink ili krem. Wall ball lopte za bacanje na zid se koriste za bacanje u zid iz čučnja čime jačate mišiće nogu, ramena i abdomena. Potrebno je pronaći težinu lopte koja odgovara vašoj snazi i konstituciji. Nakon toga možete krenuti sa vežbom. Iz položaja čučnja držite loptu ispred grudi i naglim ustajanjem izbacujete loptu u vis na zamišljenu metu na zidu i prihvatate je nazad. Taj postupak se ponavlja. Vaš položaj za vežbanje bi trebao da bude nekih pola metra  do metar od zida. Bacanja lopte na zid ne podrazumeva agresivno treskanje lopte o zid niti njeno bacanje na pod, već podrazumeva da lopta prilikom bacanja uvis blago dodirne površinu zida(koji bi trebao da je gladak) i da se pri padu prihvati rukama(ne da padne na pod). Kad trenirate s "iron" wall ball loptom, znajte da je brzina imperativ. Ukoliko počinjete sa korišćenjem, uzmite lakšu "iron" wall ball loptu za početak kako biste razvili  maksimalnu brzinu. Jednom kad to postignete možete se prebaciti na veće težine. Ukoliko to zanemarite nećete u potpunosti razviti sposobnost pretvaranja brzine u snagu. 

Detaljniji opis vežbanja sa iron wall ball loptom za zid: 
Uzmite wall ball odgovarajuće težine i stanite pred zid. Kad određujete svoju poziciju i udaljenost od zida, uglavnom je pravilo da wall ball držite ispred sebe u visini grudi, ispruženih ruku tako da wall ball dodiruje zid. To je početna pozicija, ali možete je prilagoditi kako biste efikasno izvodili vežbu i svaki put pogodili zamišljenu metu i pravilno uhvatili loptu. Kada ste pronašli odgovarajuću početnu poziciju, držite wall ball u visini grudi sa dlanovima položenim na loptu sa strane i malo prema dole. Držite ramena prema nazad, grudi visoko, stopala u širini ramena i spustite se u puni čučanj. Čim se spustite u najnižu poziciju, ustanite eksplozivno odguravajući se petama, koristeći tu energiju kako biste bacili wall ball prema gore i pogodili metu. Uhvatite loptu kad vam se odbije nazad i odmah se spustite u čučanj, te ponovite prethodni korak.

Uz doplatu od 500 Din dobijate WALL BALL loptu sa 2 dodatna rukohvata.

Wall Ball - lopta za bacanje ili fitnes lopta se koristi kod vežbi kondicija i snage uključujući skoro sve mišiće tela. Pored opisanih vežbi dijapazon vežbi sa wall ball loptom je i veći i uključuje i grupne vežbe dodavanja i prihvatanja lopte. Iron wallball lopte ( fitnes lopte ili lopte za fitness ) na sebi imaju dva rukohvata (koja su priljubljena uz loptu i ne smetaju pri bacanju), što im (za razliku od konkurentskih lopti) daje dodatne mogućnosti korišćenja lopte kao rusko zvono (kettlebell) ako se koristi jedan rukohvat, ili vežbi za triceps, ako se koriste dva rukohvata. Iron-ova lopta za bacanje na zid ima optimalan odnos cene i kvaliteta.

Cene Wall Ball lopti za bacanje:

Težina: 4kg    - 
Težina: 6kg    - 
Težina: 8kg    - 
Težina: 9kg    - 
Težina:10kg   -
Težina:12kg   - 
2700 Din
2900 Din
3000 Din
3100 Din
3200 Din
3300 Din

    Težina: 4kg (sa dodatne 2 ručice)     -
Težina: 6kg (sa dodatne 2 ručice)     -
Težina: 8kg (sa dodatne 2 ručice)     -
Težina: 9kg (sa dodatne 2 ručice)     -
Težina:10kg (sa dodatne 2 ručice)    -
Težina:12kg (sa dodatne 2 ručice)    -
3200 Din
3400 Din
3500 Din
3600 Din
3700 Din
3800 Din

 

 

Slam Ball lopte za bacanje ( koje ne odskaču )


Slam Ball je vrsta medicinke koja je namenjena bacanju i koja ne odskače od tla. Otporna je na bacanje sa većih visina i udaranja o pod za razliku od Wall Ball lopti koja nije namenjena za bacanje na pod i padove. Njena površina ima šare poput tragova auto guma što sprečava klizanje i vežbaču omogućava savršen stisak lopte.

Cena Slam Ball lopte od   6kg: 1.900din
Cena Slam Ball lopte od   8kg: 2.500din
Cena Slam Ball lopte od 10kg: 2.900din

 

 


Ključne reči: lopte za bacanje, lopte medicinke, medicinske lopte, lopte tegovi, tegovi lopte, teške lopte, lopte sa težinom,

 

Kontakt podaci

Ako želite da poručite nešto od proizvoda to možete uraditi na jedan od sledećih načina:

emailButton  e-mail iron@iron.rs
con tel  telefon 023 531 890  ,  023 530 511
con fax  fax 023 532 145 (TEL-FAX)
con mobile  mobilni 063 / 521 - 435  ,  062 / 88 - 38 - 291
con viber  Viber +381(0)62 / 269 - 193
  Adresa Ive Andrića 48, 23000 Zrenjanin

 

facebook
Lajkujte nas
na Fejsbuku!
instagram
Pratite nas na
Instagramu
twitter
Pratite nas
na Tviteru!